Saksofonikvartetti Aava, Saxophone Quartet Aava, saksofoni, saxophone, Aava, Samu Metsänen, Eero Saunamäki, Kalle Oittinen, Joonatan Rautiola, klassinen saksofoni

Saksofonikvartetti Aava on vuonna 2014 perustettu, suomalaisista saksofonitaitureista koostuva energinen ja monipuolinen saksofonikvartetti. Kvartetin jäsenet (Joonatan Rautiola, Samu Metsänen, Kalle Oittinen ja Eero Saunamäki) ovat soittimiensa huippuosaajia, jotka työskentelevät näkyvillä paikoilla suomalaisessa saksofonielämässä. He työskentelevät vakituisesti mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Kaartin soittokunnassa sekä esiintyvät aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. He ovat kaikki kouluttautuneet mm. Sibelius-Akatemiassa sekä kansainvälisillä mestarikursseilla.

 

Viime vuosina kvartetti on konsertoinut mm. Musiikkitalossa, Pirkanmaan alueen saleissa sekä Helsingin kirkoissa ja yksityistilaisuuksissa. Syksyllä 2020 kvartetti kantaesitti menestyksekkäästi säveltäjä Veli Kujalalta tilaamansa teoksen Transformations, saksofonikvartetille ja puhallinorkesterille, ja syksyllä 2021 on luvassa seuraava suomalainen orkesterisäestyksellinen kantaesitys. Vuonna 2019 kokoonpano kantaesitti säveltäjä Paavo Korpijaakolta tilaamansa teoksen Siivet, saksofonikvartetille ja mieskuorolle.

Kvartetti esiintyy satunnaisesti myös triona, nimellä Saksofonikvartetti Ava.

KUUNTELE esiintymisiämme!

" ... Saksofonikvartetti Aava on erittäin yhtenäinen kollektiivi, jonka vuorovaikutus, jota harvemmin esiintyy, on lähes telepaattista."

HBL 29.10.2020, Mats Liljeroos